Sikter mot ny kunnskap

Petter Nylander, administrerende direktør i Besedo og en av deltakerne i Corporate Accelerator, har lang erfaring fra ledende stillinger i svensk næringsliv. Her forteller han mer om sitt syn på ledelse.

Norion Banks utdanningsprogram Corporate Accelerator er rettet mot selskaper med et tydelig vekstfokus. Hensikten med programmet er å hjelpe bedrifter med å utvikle seg og ta virksomheten til neste nivå.  
 
– Corporate Accelerator lokket med interessante forelesere, tydelige temaer og et program spredt over overkommelig tid. Etter hvert kurs har jeg kunnet gå hjem med noen gullkorn i bagasjen. Jeg har blitt styrket i oppgavene mine, men jeg har også fått ny innsikt som jeg vil ta med meg videre. Det har også vært givende å bygge nettverk og utveksle erfaringer med de andre selskapene, sier Petter Nylander, administrerende direktør i Besedo. 
 
Besedo er en helhetsleverandør av innholdsmoderering som hjelper bedrifter med å fjerne upassende eller ulovlig innhold fra nettstedene sine, blant annet ved å bruke kunstig intelligens.  
 
– Jeg er drevet av nysgjerrighet og har alltid oppsøkt bransjer hvor det er mye ny kunnskap og folk som er smartere enn meg selv. Jeg har ikke alltid ferdige svar, men hypoteser som jeg liker å teste ut. Å være leder er som å være gartner. Du må vanne blomstene dine og få dem til å vokse. Det kan ta lang tid å lage en vakker hage, men det kan gå veldig fort å ødelegge den, sier Petter Nylander. 
 
Grunnlaget for lederevnene ble lagt allerede under Petter Nylanders militærtjeneste. Planen var å bli offiser, men Petter Nylander hoppet av for å gå inn i reiselivsbransjen i stedet. Deretter fulgte siviløkonomieksamen, traineeprogram i Kinnevik og flere stillinger som administrerende direktør, blant annet i Unibet, TV3 og Universum.  
 
– Under Corporate Accelerator har vi hatt interessante diskusjoner om ledelse. Noen sa at ledelse handler om å være leder, menneske og sjef. I dag er det mye snakk om å være leder og menneske, men mindre om å være sjef, til tross for at ledelse ofte handler om å bestemme og ta tøffe beslutninger. En stor del av arbeidet mitt består av å håndtere problemer og gå gjennom tall for å prøve å forstå hvorfor noe går bra eller mindre bra. Det er viktig å ha med seg alle delene for at det skal bli bra, sier Petter Nylander. 
 
Erik Krondahl, General Manager, Corporate, i Norion Bank, ser på lederskap som en nøkkelfaktor for selskaper som gjennomgår en vekstreise.  
 
– Min erfaring er at godt lederskap skaper en sterk lagånd, noe som ofte er avgjørende for at en bedrift skal lykkes. Våre samtaler under Corporate Accelerator viser at ledergrupper ofte har samme type utfordringer, uavhengig av bransje. Det er derfor viktig å finne et lederskap som er tilpasset selskapets behov, men også å utvikle lederskapet etter hvert som forutsetningene endrer seg, sier Erik Krondahl, General Manager, Corporate, Norion Bank. 
 

Om Besedo  

Besedo er en bransjeledende helhetsleverandør av innholdsmoderering, og tilbyr verktøy og tjenester for å fjerne upassende eller ulovlig innhold fra markedsplasser, datingsider og nettsamfunn. Selskapet har kontorer i Stockholm, Malta, Frankrike, Tyskland, Romania, Colombia og Malaysia.