Skapte fiskeeventyr med gode relasjoner

Fra Svolvær i Lofoten leverer Svolvær Seafood over 250 typer forskjellige sjømatprodukter til hele Norge og til store kunder over Europa. For gründer og hovedeier Steinar Dahl så har nøkkelen til framgang alltid vært god service og sterke relasjoner.

Med sitt store nettverk og gode rykte er det få som ikke kjenner Steinar Dahl i Lofoten. Hans produkter, det vil si fisk og skalldyr, serveres på de beste restauranter i Svolvær og fraktes til storkunder over hele Norge og Europa. Dahl gir hardt arbeid og pågangsmot æren for denne suksessen.

– Vi omsetter for 450 millioner, men har ikke brukt ett øre på markedsføring. For meg har det alltid vært viktig å skape gode og langvarige relasjoner og å stå på litt ekstra for kunden. Selv om ting kan være tøft så finnes det et lys i enden av tunnelen, det er min filosofi. Grunnen til at firmaet har lykkes er at jeg alltid forsøker å finne løsninger sammen med kundene våre, sier Steinar Dahl, gründer og hovedeier, Svolvær Seafood.
 
Alt begynte da Steinar Dahl som 6-åring fikk bli med sin farfar, som var fisker, ut på sjøen. Da startet et langt og nært forhold til havet. Da han ble litt større så syklet han rundt etter skoletid for å levere fisk til kunder. Av og til fikk jobben til og med prioritet foran skolen, innrømmer han. Med denne sterke interessen for fiske og allerede med gode relasjoner på plass, så startet Steinar Dahl opp firmaet sitt, opprinnelig med tanke på å selge seifilét. Men både virksomheten og utvalget vokste raskt og ble snart utvidet til torsk, kveite, breiflabb og skalldyr. Første året omsatte firmaet for 60 millioner kroner. Nå, 10 år senere, så ligger omsetningen på rundt 450 millioner.

 

 

Siden Svolvær Seafood begynte sitt samarbeid med Norion Bank har selskapet hatt en kraftig vekst. Steinar Dahl er godt fornøyd med samarbeidet.

– Vi har vært kunde hos Norion Bank siden 2018 og det fungerer fantastisk bra. Banken har vært fleksibel, rask og har forstått vår virksomhet. Det har alltid vært lett for oss å få tak i vår kontaktperson og banken har satt sammen en løsning som passer oss perfekt. Vår gode relasjon med banken er en stor trygghet for oss og samarbeidet har vært avgjørende for vår sterke utvikling de siste årene, sier Steinar Dahl.

Norion Bank er spesialister på finansieringsløsninger for mellomstore bedrifter i Norden, og tilbyr investeringslån, kreditter og fakturakjøp/factoring. Dette har også vært til hjelp for Svolvær Seafood, ifølge Dahl.

– Muligheten til å benytte fakturakjøp er den største fordelen med Norion Bank for vår del. Gjennom fakturakjøp får vi oppgjør umiddelbart og vi slipper å tenke så mye på risiko og tilbakebetaling. Ettersom vi har store beløp som går inn og ut og har behov for å ha sterk likviditet, så har fakturakjøp gjort det mulig for oss å ekspandere og vokse på den måten vi har gjort, sier Steinar Dahl.

Med kontor i Sverige, Norge og Finland er Norion Bank en stabil partner til selskap i hele det nordiske markedet. Målet til banken er å knytte sterke samarbeid med kunder som fokuserer på utvikling og vekst. Svolvær Seafood er et godt eksempel på et slikt selskap.

 

Pål Mitsem, Norion Bank og Steinar Dahl, Svolvær Seafood.

– Norion Bank setter pris på langsiktige relasjoner med selskap i vekst og derfor er Svolvær Seafood en viktig kunde for oss. Bankens størrelse gjør det mulig for oss å være tett på våre kunder og å sette oss godt inn i deres virksomhet. Vi har tett og rask dialog internt i banken, både mellom forskjellige avdelinger og på tvers av våre kontorer i Norden. Dette gjør at vi kan finne gode løsninger for selskap som har behov for kapital og som for eksempel opplever store sesongvariasjoner eller har stram likviditet. Vi opplever at våre snare tilbakemeldinger og vår ekspertise er noe kundene våre setter stor pris på, sier Pål Mitsem, Senior Client Executive i Norion Bank