Kunnskapsbank

AlternateText

Skapte fiskeeventyr med gode relasjoner

Fra Svolvær i Lofoten leverer Svolvær Seafood over 250 typer forskjellige sjømatprodukter til hele Norge og til store kunder over Europa. For gründer og hovedeier Steinar Dahl så har nøkkelen til framgang alltid vært god service og sterke relasjoner.

AlternateText

AI veien videre for industrien

I en bransje som sliter med høye energi- og råvarepriser, er det viktig å finne nye veier. For Frederik von Sterneck, CEO i Nordic Flanges Group AB (publ.) og en av deltakerne i Corporate Accelerator, handler det om å satse på ny teknologi.

AlternateText

Slik bygger du opp et bærekraftig styre

Gunvor Engström har vært styremedlem i mange ulike typer selskaper og organisasjoner. I denne artikkelen forteller hun om det hun mener er de største utfordringene med dagens styrearbeid.

AlternateText

Sikter mot ny kunnskap

Petter Nylander, administrerende direktør i Besedo og en av deltakerne i Corporate Accelerator, har lang erfaring fra ledende stillinger i svensk næringsliv. Her forteller han mer om sitt syn på ledelse.

AlternateText

God ledelse er å utfordre seg selv og bli utfordret

Anna Kinberg Batra har gått ut av partipolitikken. I dag er hun rådgiver og foreleser om blant annet ledelse og endring.

AlternateText

Fra reagensglass til lønnsom vekst

Mårten Hellberg er administrerende direktør og medgrunnlegger av OrganoClick, et selskap som har utviklet en teknologi som erstatter giftige kjemikalier og plast med bærekraftige materialer.

AlternateText

Slik får Pamica gründere til å vokse

Halmstad-baserte Pamica er et private equity-selskap grunnlagt av gründere, for gründere. I Norion Bank fant Pamica en lydhør og engasjert finansiell partner med interesse og forståelse for virksomheten.

AlternateText

Slik oppnådde NJIE millionsuksess innen functional food

Å lansere et produkt i et marked dominert av noen få aktører, er vanskelig. Det hindret ikke Assan Njie i å starte en bedrift innen kosttilskudd. Ti år senere omsetter NJIE for 360 millioner svenske kroner. Vi har tatt en prat med gründeren for å finne ut hvordan de klarte det.

AlternateText

Hemmeligheten bak suksesshistorien Mr Cake